11 iul.

Creșterea vânzărilor cu ajutorul unor soluții software moderne. 3 recomandăriAi un magazin online sau fizic sau orice afacere care vinde produse/servicii? Dacă-ți dorești mai mult decât să rămâi pe piață, cu alte cuvinte ești interesat inclusiv de profit, atunci unul dintre obiectivele tale pe termen scurt, mediu sau lung va fi creșterea vânzărilor. Există foarte mulți așa ziși guru care-ți vor prezenta trucuri pentru creșterea vânzărilor și-ți vor oferi diverse sfaturi, din păcate prea puțin personalizate. 

Pe de altă parte, dacă înțelegi importanța unei creșteri organice și sănătoase, vei căuta instrumente care chiar să te ajute. Astăzi vorbim despre soluții software moderne pe care le poți folosi pentru a-ți atinge obiectivele legate de creșterea vânzărilor! 

Freya - Buton Vreau sa discut cu un consultant

Software ERP 

Sistemul ERP sau Enterprise Resource Planning vine sub forma unei platforme unice care-ți permite monitorizarea, managementul și controlul tuturor activităților. Este mai degrabă folositor pentru companii cu operațiuni foarte complexe, dar poate fi folosit și dacă ai un magazin sau un restaurant, fiind descris drept un ajutor de nădejde pentru afacerile din domeniul distribuției, prestărilor de servicii, comerțului și așa mai departe. 

Scopul unui astfel de sistem este să colecteze toate datele din interiorul afacerii și să le facă disponibile la scară largă, atât pentru conducere, cât și pentru angajații care lucrează zi de zi cu ele. Punând cap la cap toate informațiile și experiențele utilizatorilor poți obține o perceptivă nou asupra afacerii, una integrată și unitară. 

Cum te ajută un sistem ERP să vinzi mai bine: 

 • Administrezi mai bine și mai repede accesul la documente și rapoarte;
 • Gestionezi și monitorizezi stocurile în timp real; 
 • Urmărești operațiunile financiare; 
 • Estimezi corect numărul de stocuri și comenzi;
 • Optimizezi sistemul de management al lanțului de aprovizionare;
 • Urmărești vânzările și le organizezi în funcție de discounturi;
 • Generezi rapoarte. 

Freya - Buton Vreau sa discut cu un consultant

Software CRM 

Sistemul CRM sau Customer Relationship Management se concentrează mai degrabă pe relația cu clienții și creșterea vânzărilor în magazin sau pentru afacere prin perspectiva feedbackului primit de la cei care-ți folosesc serviciile sau îți cumpăra produsele. Practic îți oferă o platformă unde sa gestionezi mai bine atât relațiile și interacțiunile cu clienții actuali, cât și cu clienții potențiali. Apropo, află mai multe despre tipurile de clienți pentru a-i servi mai bine! 

Scopul sistemului CRM este la bază de a crește vânzările, dar în afară de asta te poate ajuta la monitorizarea activității angajaților, automatizarea proceselor, înțelegerea nevoilor clienților, centralizarea interacțiunilor cu fiecare client în parte și multe altele. 

Cum te ajută un sistem CRM să vinzi mai bine: 

 • Înveți cine sunt clienții tăi, ce nevoi au și ce abordări merg mai bine cu fiecare client în parte;
 • Organizezi mai bine afacerea, automatizezi activități și ai mai mult timp să te concentrezi pe procesul propriu-zis de vânzare;
 • Generezi rapoarte care să-ți ofere o perspectivă clară asupra activității tuturor oamenilor de vânzări;
 • Centralizezi toate datele legate de clienți;
 • Îmbunătățești colaborarea între oamenii de vânzări, dar și între departamentul de vânzări și alte departamente. 

Freya - Buton Vreau sa discut cu un consultant

Software de gestiune

A treia varianta și cea mai potrivită dacă ai un restaurant, bar, club, cafenea sau, de ce nu, un magazin, este reprezentată de un software de gestiune. Practic, seamănă cu un sistem ERP, dar este special dezvoltat pentru industria HoReCa. Pe lângă faptul că-ți oferă rapoarte detaliate, are și funcționalități deja integrate, de la cele legate de vânzări, până la cele specifice operațiunilor de marketing. Mai mult decât un sistem de gestiune, Freya este un adevărat sistem de operare special pentru această industrie. 

Dacă sistemele ERP și CRM necesită ceva timp pentru a fi deprinse, software-ul de gestiune se laudă cu o interfață foarte intuitivă, ca să nu mai vorbim de suport la instalare și personalizare în funcție de nevoile fiecărui client. În plus, se adaptează foarte ușor la sistemul pe care-l ai deja. 

Tu practic alegi să activezi doar modulele care-ți sunt necesare în activitatea de zi cu zi. Pe deasupra, ai la dispoziție un serviciu de suport clienți rapid și profesionist, fără egal în domeniu. 

Cum te ajută un software de gestiune sa vinzi mai bine? Ei bine, în funcție de modulul pe care-l alegi, de exemplu restaurant, self order, hotel, shop sau delivery, te vei bucura de următoarele beneficii: 

 • Informații complete despre comenzi, cu detalii despre client, total de plată, discount, timpul care a trecut de la preluarea comenzii;
 • Crearea sau integrare cu website-uri proprii;
 • Acces la istoricul de comenzi pentru fiecare client, ca într-un CRM;
 • Rapoarte cu trasabilitatea costurilor și evidența prețurilor de achiziție; 
 • Sisteme complexe de promoții și de marketing, inclusiv cu discounturi personalizabile;
 • Monitorizare flux de lucru; 
 • Soluții moderne de inventariere;
 • Funcții financiare; 
 • Raportare complexă;
 • Acces la Cloud, deci poți să gestionezi afacerea de pe mobil;

Un soft de gestiune este combinația perfectă între un soft ERP și CRM, dar croit special pentru nevoile tale. Lasă sfaturile pentru creșterea vânzărilor și aplică soluții concrete! 

Share this