06 iul.

Redeschiderea restaurantelor, pe 9 sau 15 iulie 2020



Redeschiderea restaurantelor este o temă stringentă în această perioadă, dezbătută intens mai ales în ultimele două luni. Guvernul și asociațiile care reprezintă firmele din domeniul HoReCa se pregătesc să redeschidă restaurantele în interior, după ce până acum a fost posibilă doar redeschiderea teraselor. Se pare că data de redeschidere a restaurantelor va fi 9 iulie 2020 sau 15 iulie 2020.

Însă se pare că vor exista și câteva reguli obligatorii pe care restaurantele vor trebui să le respecte, în contextual pandemiei de Coronavirus.

Potrivit primelor informații apărute în presă, regulile obligatorii pentru restaurant pentru a se redeschide sunt:

  • În interiorul restaurantelor, mesele vor trebui așezate în așa fel încât între scaune să existe o distanță de 2 metri iar la fiecare masă nu vor putea sta mai mult de 6 persoane. Regula celor maxim patru persoane la masă rămâne în vigoare pentru terase, excepție făcând membrii aceleiași familii.
  • Staționarea și consumul de alimente în picioare este interzis în interiorul restaurantelor.
  • Vor fi organizate circuite cu sens unic pentru clienți, care vor trebui să poată intra, respectiv ieși, fără a se întâlni.
  • În interior, personalul va purta mască obligatoriu. Clienții vor putea intra doar pe bază de rezervare sau dacă vor completa registrul de sosire.
  • Suprafețele vor trebui dezinfectate după fiecare serie de clienți iar meniurile, solnițele și olivierele vor putea fi mutate de la o masă la alta doar după dezinfectare.
  • La casele de marcat vor fi instalate panouri de protecție din plexiglas și va fi încurajată plata cu cardul.

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a apreciat că este doar o chestiune de zile până când şeful Guvernului va permite redeschiderea restaurantelor, notează start-up.ro. Șeful HORA a punctat și faptul că se discută despre faptul că în discuție sunt puse și măsuri precum creşterea numărului de participanţi la evenimentele de pe terase de la 50 la 100.

 

Echipa Freya a fost preocupată de viitorul industriei HoReCa în această perioadă dificilă. De aceea am discutat cu specialiști din domeniu și am pregătit pentru managerii de restaurante un Ghid pentru redeschiderea în siguranță a restaurantelor post-pandemie – îl poți parcurge la acest link

Ai nevoie să crești performanța restaurantului tău după redeschidere? Alege Freya Restaurant, softul care te ajută să îți manageriezi și crești afacerea chiar și în această perioadă delicată. Iar pentru a trece la meniu digital, încearcă Freya & NomNom, aplicațiile care te ajută să implementezi mai ușor măsurile de siguranță post-pandemie. 

Share this