19 iun.

3 moduri prin care tehnologia schimbă industria mâncării



Află cum tehnologia schimbă industria mâncării în 2019. Care sunt cele 3 moduri prin care tehnologia schimbă industria mâncării. Orice companie care supraviețuiește pentru mai mult de câteva decenii, cu siguranță a trecut prin numeroase schimbări ale industriei. Tehnologia este echivalentă cu inovația forțând companiile să se modernizeze și să se reinventeze pentru a fi relevante în continuare pe piața în care activează.

De la restaurante-fantomă la roboți sau cuptoare inteligente, care pot citi rețete, tehnologia din industria HoReCa va continua să evolueze tot mai mult. Automatizarea, roboții și inteligența artificială (AI) vor fi o parte importantă în acest domeniu. În plus, consumatorii vor putea influența tendințele tehnologiei alimentare prin preferințele și obiceiurile lor de cumpărături.

  1. Restaurante-fantomă: numărul restaurantelor-fantomă, cunoscute și ca restaurante de livrare, va continua să crească în următoarea perioadă. Astfel de unități sunt concepute doar pentru gătirea mâncării și livrarea acesteia către consumatorii care plasează comenzi online. Deși nu pot fi primite comenzi în mod direct, cererea consumatorilor a devenit tot mai mare, influențând puternic aceste tipuri de restaurante. Pe măsură ce clienții solicită livrări cât mai rapide, astfel de întreprinderi se vor îndrepta către roboți și o mai mare automatizare, pentru eficiență.
  2. Cuptoare inteligente: cuptoarele inteligente vor continua să facă mai multe lucruri în același timp, înlocuind diverse aparate din bucătărie. Numărul cuptoarelor care-ți permit să selectezi masa pe care o dorești va crește într-o proporție destul de mare. Cum tehnologia se extinde, te poți aștepta să întâlnești cuptoare inteligente care pot citi rețete și creează automat felul de mâncare, utilizând aplicații de realitate augmentată, care te ajută să recunoști ingredintele folosite.
  1. Colectarea datelor: fie că vorbim de lanțuri mari de restaurante sau de cafenele independente, colectarea datelor personale sunt esențiale pentru acestea. Cu ajutorul inteligenței artificiale, companiile strâng date despre trendurile din aria restaurantelor și obiceiurile consumatorilor. Acestea pot extrage informația pe care o consideră utilă și, datorită lor, dezvoltă noi produse sau schimbă articole curente.

În 2019 te poți aștepta deja să vezi cum AI, automatizarea și/sau roboții joacă un rol important în industria mâncării. Acum, pentru companiile mici va fi mult mai ușor să concureze cu unitățile mari, utilizând tehnologia în avantajul lor.

Share this