02 iul.

Cum să alegi cel mai bun soft pentru hotel



Alegerea unui soft pentru hotel nu este cel mai simplu lucru, însă este unul extrem de important. Nu doar pentru că acest soft te va ajuta să își manageriezi zi de zi locația și echipa, ci și să îți dezvolți afacerea din domeniul hotelier.

Întrebări la care să răspunzi atunci când alegi softul pentru hotel

Specialiștii în domeniul hotelier sunt de părere că înainte de a alege un soft pentru hotelul tău, ar fi bine să așezi pe hârtie un plan legat de alegerea acestuia, care să țină cont și de planul de business al firmei tale. Iar pentru a putea avea răspunsurile cât mai complete și corecteși să poți alege cel mai bun soft pentru hotelul tău, ar fi indicat să răspunzi unui set de întrebări importante:

  1. Vrei softul cu licență (on premise) sau alegi varianta cloud?

Înainte de a alege între cele două opțiuni, ar trebui să te gândești dacă vrei să achiziționezi un pachet cu licență, care funcționează independent de internet și poate fi integrat cu alte soluții sau dacă vrei o soluție care folosește internet.

Cum sa alegi cel mai bun soft pentru hotel - camera hotel - Freya Hotel

  1. Vrei să folosești softul pentru mai multe locații sau intenționezi să te extinzi?

Alegerea softului pe care vrei să îl folosești este dependentă și de informații legate de business-ul prezent și viitor, precum numărul de locații în care îl vei folosi. Există softuri care nu permit integrarea datelor de la mai multe locații și analiza lor, de aceea este important să fii atent la aceste detalii. Un alt aspect de urmărit este legat de numărul de utilizatori pe care îi vei avea, pentru a stabili și ce echipamente vei avea nevoie pentru a funcționa.

  1. Ai nevoie să integrezi hotelul și restaurantul?

Dacă vine vorba de integrări, un alt aspect de analizat atunci când alegi un soft de gestiune pentru hotel este legat de integrările pe care le ai de făcut: dacă deții și un restaurant și ai nevoie să îl integrezi cu hotelul, ar fi necesar să alegi un soft care să permită integrarea gestiunii restaurantului cu cea a hotelului, pentru a avea o imagine completă asupra business-ului tău hotelier în întregime.

Cum sa alegi cel mai bun soft pentru hotel - restaurant hotel - Freya Hotel

  1. Ai nevoie de integrare cu platforme de booking și cu diferite metode de plată, inclusiv tichete de vacanță?

O parte foarte importantă legată de activitatea hotelului tău va fi legată de partea de rezervări. Un sistem complet de management al hotelului ar trebui să țină cont de acest aspect. Astfel, atunci când alegi sistemul software pentru hotel ar fi indicat să acorzi o atenție aparte asupra celor care oferă o integrare completă cu diferite platforme de booking – de la rezervarea direct pe site, la integrarea cu diferite platforme de genul booking.com.

În plus, în alegerea softului, un alt criteriu foarte important în procesul de analiză ar trebui să fie cel legat de integrările cu diferite metode de plată, inclusiv cea pentru plata cu tichete de vacanță.

  1. Vrei să ai rapoarte legate de eficiența hotelului și echipei și să ai controlul asupra business-ului?

Deciziile de business corecte se pot lua doar ținând cont de datele și rapoartele pe care le poți obține analizând activitatea locației/locațiilor tale. Pentru a obține aceste date, este important să ai un soft care să îți ofere date corecte și actualizate în timp real, precum și posibilitatea de a analiza diferite perioade de timp. De la date privind eficiența membrilor echipei și până la rapoarte privind gradul de încărcare sau alte rapoarte complexe privind situația financiară a firmei, un soft de gestiune pentru hoteluri ar trebui să îți ofere rapid și ușor acces la toate datele importante pentru afacerea ta, pentru a avea un control complet asupra detaliilor importante care te pot ajuta să te pregătești mai bine pentru viitor.

  1. Ai nevoie de training îndelungat pentru echipa ta?

Perioada de pregătire a echipei și acomodarea membrilor echipei la noul soft de gestiune pentru hotel este un criteriu important de avut în vedere atunci când alegi un soft pentru hotel. Modul în care se desfășoară acest training și ușurința în utilizare sunt de asemenea importante pentru că pot ajuta sau bloca afacerea pentru o perioadă de timp. De aceea este important să alegi un furnizor software de încredere, care să te poată ajuta cu toate aspectele importante în setarea softului și pregătirea activității după instalarea softului.

Ce să cauți atunci când alegi un soft pentru hotel

Alegerea unui soft pentru hotel este o provocare, însă odată cu răspunsurile la întrebări, procesul devine mult mai ușor. O etapă importantă ar trebui să fie și cea de testare a diferitelor soluții de tip software pentru hoteluri, astfel încât să alegi cea mai bună soluție pentru tine și afacerea ta.

În cei peste 15 ani de experiență în lucrul cu clienți din domeniul HoReCa am observat că cele mai căutate aspecte legate de alegerea softului pentru hotel sunt legate de activitățile de suport, dar și cele legate de funcționalitățile de raportare, necesare pentru managementul corect al business-ului hotelier.

De ce să te ferești atunci când alegi un soft pentru hotel

Probabil cel mai important aspect pe care ar trebui să îl ai în atenție este cel legat de partea de suport și mentenanță. De aceea, în perioada de analiză a soluțiilor software pentru managementul hotelului ar fi indicat să fii foarte atent la modul în care furnizorii de soluții oferă suport și mentenanță pentru soluția furnizată. Probabil cea mai des întâlnită problemă în rândul proprietarilor de hoteluri este cea legată de modul în care le sunt rezolvate problemele.

 

Freya Hotel este softul pentru hoteluri care te ajută să îți administrezi ușor afacerea din domeniul hotelier. Soluția are o interfață de utilizare modernă și intuitivă, iar asta face ca procesul de învățare să fie ușor de urmărit și înțeles. Toate optimizările aduse în ultimii ani, ca urmare a feedback-ului primit de la cei peste 2000 de clienți de-a lungul timpului, aduc beneficii pe întreg lanțul operațional: un proces de check-in mai rapid, timpi scurți de așteptare, o monitorizare mai ușoară a activității echipei, mai puține greșeli umane, rapoarte detaliate legate de activitatea fiecărei locații, privind încasările și alte informații financiare. Fie că ai un hotel mic, cu puține camere, ori unul mai mare, folosește Freya Hotel pentru a integra multiple platforme de booking, inclusiv site-ul propriu, dar și pentru a utiliza diferite metode de plată – cash, card, tichete de vacanță.

Află mai multe detalii despre cum poți folosi Freya Hotel – soluția software pentru managementul hotelului și programează o discuție cu unul dintre consultanții noștri.

Sursă foto: Unsplash.com

Share this