Cuprins articol
ToggleDeschide-ți un magazin online de haine
Pentru a-ți deschide un magazin online cu articole vestimentare, poți achiziționa produsele en-gros, caz în care ai nevoie să te ocupi de gestionarea stocurilor și a livrărilor. Deși acest lucru sună destul de complicat, nu trebuie să îți faci griji! Poți să apelezi la un software de gestiune a magazinului, așa cum este Freya, care să te ajute să monitorizezi, să raportezi și să verifici vânzările în timp real.
Creează fotolii tip bean bag
Fotoliile tip tip bean bag (sau tip pouf) sunt incredibil de comode și foarte populare pentru spațiile de relaxare din birourile moderne, dar și în locuințele oamenilor. Acestea sunt foarte ușor de realizat. Nu ai nevoie decât de material textil rezistent, o mașină de cusut și de umplutura pentru bean bags, care nu constă decât în niște granule (sau perle) de polistiren ce pot fi achiziționate online în cantități mari și la prețuri avantajoase.
În momentul în care afacerea crește, îți poți crea chiar și un magazin online și poți extinde spațiul de lucru într-un atelier cu mai multe mașini de cusut.
Realizează conținut foto-video cu ajutorul dronelor
Evenimentele importante din viață merită imortalizate astfel încât să îți aduci aminte de ele cu plăcere. Surprinde cu drona momentul în care mirii ies din biserică și eliberează porumbei în înaltul cerului sau momentul în care cineva face o săritură spectaculoasă în piscină la un pool party. Nu doar atât, dar orientarea către online aduce inclusiv afacerile mici și mari în mediul virtual, așadar nu ai de unde să știi de unde apar noi oportunități și primești o cerere pentru un video de prezentare a serviciilor unei companii, în care să apară sediul acestora filmat cu drona.
Devino fotograf profesionist
Cu 1000 de euro îți poți cumpăra echipament foto profesionist (un aparat DSLR cu 2 sau 3 obiective și un trepied) și poți începe o afacere profitabilă fotografiind evenimente ca nunțile și botezurile. Tot ce îți trebuie este un ochi pentru încadrarea și compoziția imaginii foto, abilități de editare a imaginilor, un blog, o pagină de Facebook și una de Instagram, astfel încât să afle cât mai multă lume despre talentul și serviciile pe care le oferi. Fii pregătit să lucrezi și în weekenduri și asigură-te că îți achiziționezi și un rucsac special pentru a purta echipamentul cu tine în timpul evenimentelor.
Investește în agricultură
Dacă ai un teren agricol (nu ai nevoie de unul extraordinar de mare), atunci nu ai nevoie decât de sămânță, unelte de lucru, îngrășământ și cunoștințe despre rotația culturilor și despre ciclul de creștere al plantelor. Dacă vrei să cultivi anumite legume inclusiv în perioada în care nu sunt în sezon, atunci investește inclusiv în niște solarii în care să plantezi răsaduri. Legumele și fructele pot fi apoi vândute comercianților care închiriază tarabe în piețe, sau poți face chiar tu acest lucru, pentru a-ți rotunji veniturile.
În cazul în care ai la dispoziție un teren mai generos, îți poți crea o afacere care să livreze coșuri cu fructe și legume proaspete de sezon. Ai nevoie doar de câțiva clienți pentru a obține venituri periodice, iar veștile circulă repede, așa că aceștia cu siguranță vor povesti prietenilor lor despre felul sănătos și practic în care se aprovizionează. Nu te baza, însă, doar pe word of mouth. Creează-ți și o prezență virtuală astfel încât să te poată găsi oricine, inclusiv în online.
Realizează produse hand-made
Îți poți porni propria ta afacere cu produse hand-made. În funcție lucrul la care te pricepi mai bine, poți realiza bijuterii sau accesorii originale, hăinuțe pentru copii, jucării sau produse din fetru sau piele, fie ele genți, rucsace sau borsete. Ai nevoie de materia primă, pasiune și talent. Pentru a-ți crește vânzările, poți inclusiv să participi la câteva târguri de produse hand-made pe an. Prezența online este, de asemenea, foarte importantă, astfel încât potențialii clienți să te poată găsi cu ușurință.
Oferă coaching online
Dacă ai investit mult timp în dezvoltarea ta într-un anumit domeniu, atunci te poți gândi să oferi coaching online contra cost. În cazul în care ai suficient de multă experiență într-un domeniu ca vânzările, marketingul, managementul, sau antreprenoriatul, poți realiza întâlniri online sau în format fizic în care să oferi training one-to-one persoanelor care-și doresc să învețe de la tine.
Poate că înainte nu credeai că te poți lansa într-o afacere profitabilă cu 1000 de euro. Din fericire, însă, există numeroase opțiuni pentru cei care-și doresc să fie pe picioarele lor, nu se dau înapoi de la a deprinde lucruri noi și au spirit antreprenorial. Dacă una dintre ideile din acest articol te-a inspirat, atunci trebuie să știi că nimic nu bate Excelul. Fă-ți calculele, studiază cu atenție datele problemei și lansează-ți afacerea la care ai visat!